A tenir en compte per els apicultors de Sant Celoni.

La vespa Philanthus Triangulum o llop de les abelles a Sant Celoni.

Es detecten gran quantitat de Philanthus Triangulum o Llop de les abelles, una vespa que es dedica a capturar abelles de la mel, Apis Mellifera per posar-hi els ous.
Un cop dipositats dins l'abella la deixaran dins una cavitat, normalment excavada en gespes pobres. A l'eclosionar els ous, les larves s'alimentaran de l'abella. Aquesta espècie pot suposar l'eliminació o reducció del nombre d'abelles,d'algun dels eixams dels apicultors de la zona dels Maribaus, ja que han estat localitzades a prop del camp municipal de  futbol de Sant Celoni, es tindrà que tenir cura de les caixes que estiguin per la zona , per fer un seguiment i mirar si estan afectades.
L'excepcionalitat és el nombre de vespes de la colònia, i que sembla ser portava varis anys al mateix lloc, creixent en nombre.

Els espais colonitzats per les  vespes es tindran que estudiar individualment per determinar la forma d'actuar. De moment Anura Montseny avisa de la situació tant als apicultors com a l'ajuntament.

Anura Montseny desenvolupa l'activitat de control de plagues bàsicament al Baix Montseny, d'aquesta manera pot col·laborar amb altres col·letius, i ajudar a preservar l'entorn i patrimoni.

La fotografia de l'enllaç ha estat feta el 09/07/'12 prop del Camp Municipal d'esports de Sant Celoni.