Recuperat vesper de Vespa velutina nigrithorax

Avui hem pogut recuperar un niu de Vespa velutina nigrithorax. Aquest estava a la riera de Gualba i sembla que quan va ser detectat per els agents rurals, ja no tenia activitat. Realment és quan tenen activitat que es tindria que intervenir inexcusablement per eliminar-lo.

Quan les vespes abandonen el vesper ben entrat l'hivern (recordem que les obreres i reina es moren, i les femelles fecundades l'abandonen per no tornar-hi mai ) passa a ser un element decoratiu totalment inofensiu penjat d'un arbre, un element que ens anirem acostumant a veure-l, que formarà part del nostre paisatge i que no te sentit despenjar-lo a no ser que es tingui un interés per exemple per poder-lo estudiar, i per a entendre millor com poder fer el seu control.
Hem de pensar que són estructures fetes d'una pasta que fan triturant escorça, fusta, fulles o paper, i que mentre el vesper és actiu li fan manteniment, però quan l'abandonen un cop entrat l'hivern, fa que aquesta mateixa falta d'activitat, el vent, el fred i l'aigua que tindrà que soportar faràn que aquest es debiliti i caigui per si sol. A les fotografies el vesper està sense l'envoltori que el protegeix malmès per les inclemències del temps i podem observar els pisos, les cel·les i columnes que li donen una gran estabilitat, realment una gran feina de precisió, una obra d'enginyeria perfecte. 

En aquest cas aquest vesper, ens servirà per a entendre una mica millor com poder fer el control de Vespa velutina i a l'equip de robòtica B6 Berrellium per al seu treball científic, http://dom.cat/15ur .

 

Fotografíes d'Antoni Armengol (controldeplagues.cat  vespavelutina.cat)

Més informació a https://vespavelutina.controldeplagues.cat

Antoni Armengol i coll